Sur lugt i din vaskemaskine skyldes (som regel), at den er fuld af bakterier. Det lyder ikke specielt lækkert, men heldigvis er der håb forude. Så inden du går ud og køber en ny vaskemaskine, så skal du måske lige prøve nedenstående tips til rengøring af vaskemaskine.

Én af grundende til, at disse bakterier overlever i længere tid inde i din vaskemaskine er, at vi her i landet ofte vasker på meget lave temperaturer (30 grader). Det betyder, at bakterierne aldrig bliver slået ihjel, men derimod har det dejligt varmt og hyggeligt.

Derfor: Vask minimum 2 gange om måneden på 60-90 grader. Evt. uden tøj i maskinen. Det kan være med til at forebygge den sure lugt.

Men hvad nu hvis dit tøj/vaskemaskine allerede lugter surt?

Som sagt. Bare rolig.

Selvom din vaskemaskine allerede lugter surt, så kan det formentligt løses relativt nemt. Hvis ikke et par vaske (uden tøj) på 60-90 grader tager al lugten, så gør følgende:

Rengøring af vaskemaskine i 3 nemme trin

1. Tøm vaskemaskinen

Sørg for at din vaskemaskine er tømt for tøj. Ja, det første trin er ret nemt.

2. Brun sæbe i tromlen

Kom brun sæbe direkte ind i vaskemaskinen.

3. Start program på 90 grader

Start et vaskeprogram på 60-90 grader og lade det køre færdigt.

Og det var sådan set det. Men for en sikkerheds skyld så skal du lige køre et 60-90 graders program igennem 1 – 2 gange mere, for at fjerne alle rester af den brune sæbe.

Efter ovenstående omgang burde din vaskemaskine være fri for bakterier – og dermed også fri for den sure lugt.

Du kan også vælge at brune klorin i stedet for brun sæbe. Så skal du blot være opmærksom på, at programmet skal køre på 40 grader. Og undgå at bruge klorin for ofte, da det skader miljøet.

Mangler du hjælp til din private rengøring i Fredericia? Så ring til os på 71 99 41 89 og få et godt tilbud. Vi dækker også Kolding, Middelfart og Vejle.