[GUIDE] Rengøring af Opvaskemaskine: 2 (billige) ingredienser

[GUIDE] Rengøring af Opvaskemaskine: 2 (billige) ingredienser

Der er næsten ikke noget værre, end at åbne sin opvaskemaskine blot for at opdage at knive, gafler og tallerkner stadig er beskidte. Måske kommer der endda en sur lugt ud med dampene, når du åbner ind til det “rene” service. Heldigvis er det ret nemt, at klare rengøringen af din opvaskemaskine.

1. Rengør filter

Som det allerførste skal du rengøre filtret i din opvaskemaskine. Her kan der samle sig en masse madrester og bakterierne har derfor optimale levevilkår netop her.

I samme ombæring kan du sørge for, at det er påfyldt salt og afspændingsmiddel.

2. Afkalk med eddike

Du behøver ikke at investere i dyre afkalkningsprodukter fra diverse producenter. En halv liter af den almindelige billige lagereddike gør arbejdet mindst lige så godt.

Hæld den halve liter ned i bunden af din fulde opvaskemaskine. Vask på dit normale program.

Efter sådan en omgang burde den værste kalk være væk. Er din opvaskemaskine stadig ramt, så skal du gå videre til næste skridt – citronsyre.

3. Tag resten med citronsyre

Du kan risikere, at eddiken ikke tager al kalken. Hvis det er tilfældet, så skal du komme et brev med citronsyre ned i sæbebeholderen – der hvor du normalt kommer din pulversæbe ned i.

Vigtigt: Når du kommer citronsyren i, skal du køre dit normale program, men med tom opvaskemaskine.

Bonus: Citron gør underværker

Hvis du lige skal toppe det hele, og få ekstra rent service – der endda dufter himmelsk – så skær en citron over, og kom den ene halvdel ind i opvaskemaskinen, næste gang du vasker.

Citronen både renser og tilføjer en fantastisk frisk duft. Og modsat ovenstående kemikalier, så belaster du ikke miljøet. Uanset hvor ofte du gentager tricket.

Vigtigt: Kom citronen ned i bestikholderen, så den sidder fast, og ikke bliver slynget rundt.

>> Vi er ikke bare eksperter i rengøring. Vi tager faktisk også ud og hjælper både private og virksomheder med netop rengøring. Vi dækker både Fredericia, Vejle, Kolding og Middelfart. Ring i dag for et godt tilbud.