Duftpinde kan være en fantastisk investering til hjemmet. De kan sprede en vidunderlig duft på en meget behagelig måde. Og hvad er egentlig et rent hjem, hvis det ikke også dufter godt?

Men desværre kan de også være en bekostelig affære. Heldigvis kan du (ret nemt) lave dem selv. Uden de helt store armbevægelser.

Du skal bruge følgende til dine duftpinde:

Babyolie

Den slags som du kan købe i ethvert supermarked eller i butikker som f.eks. Helsam, der også har den økologiske slags. Du skal ikke bruge særligt meget, så en lille flaske er fint.

Grillspyd i træ

De billigste er ganske fint. F.eks. de her fra Føtex. Klip evt. spidsen af, så de ikke længere ligner grillspyd, men blot tynde træpinde. De fåes også i Jem&Fix til ingen penge.

Duftdråber

Her kan du virkelig gå amok og få præcis den duft, som du kunne tænke dig. Vi har fundet et stort udvalg til dig hos Helsebixen, men de fleste helsebutikker vil kunne hjælpe dig.

Du skal også bruge:

Ovenstående er dog ikke helt nok. Du skal jo også bruge en lille holder, som dine duftpinde kan stå i. Og her er der sådan set frit valg.

Den klassiske løsning er en apotekerflaske. De kan som regel findes billigt i butikker som Søstrene Grene (nye flasker), men du kan også på jagt efter nogle brugte og f.eks. finde dem hos Frøken Anker.

En træbakke under dine duftpinde pynter også gevaldigt. Priserne på træbakker varierer voldsomt. Der findes den billige løsning hos butikker som MyStone og så findes der de lidt mere eksklusive af slagsen, som den her oversigt fra Boligmagasinet vidner om.

Fremgangsmåde:

1. Bland babyolien med duftdråberne. Du skal bruge så meget babyolie, at det fylder ca. 1/3 af din apotekerflaske. Mængden af duftolie kommer helt an på, hvor kraftig en duft du ønsker i hjemmet. Prøv dig frem, men start evt. med 20-30 dråber duftolie.

2. Hæld derefter blandingen på apotekerflasken.

3. Put 5 – 6 grillspyd i flasken.

Og ja – det er faktisk det. Inden længe har du et hjem, der dufter skønt af f.eks. lavendel, rosmarin, jasmin eller roser.

Hvor du placerer dine duftpinde, er helt op til dig. Du kan både bruge dem i stuen såvel som på badeværelset eller i soveværelset.

Bonusinfo:

På billedet ser du, hvordan vi selv gjorde. Og vi “snød” lidt. Vi købte stort set det hele hos Søstrene Grene.

Lille vase: kr. 34,40

Stor vase: kr. 88,00

Pinde (strikkepinde, hvor vi klippede spidserne af med en tang): kr. 13,47

Bakke (fra The&Idé): kr. 60,-

Duftolie (magnolie, fra Helsekosten): kr. 59,-

I alt: kr. 254,87,-

Nu hvor vi ved, at du går op i dufte, så kunne vores artikel om hvordan du får en velduftende opvaskemaskine ved hjælp af frisk citron, måske være noget for dig?

Du kan også vælge at ringe til os på 71 99 41 89, hvis du ønsker et godt tilbud på enten privat rengøring eller erhvervsrengøring.