Det findes vel næppe noget mere irriterende (og grimt) end kalk på fliser i badeværelset. Du har garanteret også forsøgt at fjerne det med de gængse rengøringsmidler – uden held.

Heldigvis findes der er en metode, der nemt og hurtigt fjerner al kalken fra dine fliser. Og det kræver kun få ingredienser. Almindelig rengøringsmiddel (universalrengøring), husholdningseddike, citronsyre og vand.

1. Skyl grundigt med vand

Skyl fliserne grundigt med vand. Dette gøres for at sikre, at citronsyren ikke ødelægger de tørre fuger. Se også advarslen nederst på den her side.

2. Vask med rengøringsmiddel

Vask fliserne med rengøringsmiddel. På den måde fjerner du den fedtede overfalde, inden du går til næste skridt.

3. Eddike og citronsyre

Vask fliserne med eddike og citronsyre. Det skulle meget gerne tage al den kalk, der har hobet sig op. Og så er du faktisk (næsten) færdig.

Det eneste, du mangler nu, er, at tørre fliserne efter med en fugtig klud. Sørg for at både sæbe, eddike og citronsyre er helt væk.

Hvis der stadig er steder, hvor kalken ikke er helt forsvundet, så kan du væde noget toiletpapir i eddike, og sætte det direkte på kalken natten over.

Nu hvor du alligevel er i gang på badeværelset, så læs vores artikel om, hvordan du får det til at dufte fantastisk ved hjælp af få midler. Lær tricket her.

Det er vigtigt, at du aldrig kommer eddike eller citronsyre på dine fliser, hvis de er tørre. Det kan i værste fald ødelægge fugerne, da de så vil suge syren til sig.

Marmor og terrazzo tåler IKKE syre, så her vil forebyggelse være den bedste løsning.

Bor du i enten Fredericia, Vejle, Middelfart eller Kolding? Og har du brug for hjælp til rengøringen? Så hjælper vi dig gerne.