[Videnskab] Drop Rengøringen og få et Lykkeligere Liv

[Videnskab] Drop Rengøringen og få et Lykkeligere Liv

Hvis du tror, at du bliver mere lykkelig af at købe et nyt 55″ fladskærms tv eller den nyeste iPhone, så må du tro om igen. Canadisk forskning (kilde: Videnskab.dk/pnas.org) viser nemlig, at materielle ting ikke gør os mere lykkelige.

Men hvad gør dig så lykkelig? Hvordan får du mest lykke for pengene?

Svaret er faktisk ganske simpelt.

Tid gør dig lykkelig

Nærmere bestemt mere tid. Mere tid til familien, til fritidsinteresser eller bare mere tid til at slappe af i. Alligevel er tid noget af det danskerne køber mindst af. Vi bruger hellere penge på håndgribelige ting.

Men det burde vi slet ikke.

“Personer der hyrer hjælp til rengøringen eller betaler naboens barn for at slå græsplænen, kan nogle gange føle sig lidt dovne.”

Personer der hyrer hjælp til rengøringen eller betaler naboens barn for at slå græsplænen, kan nogle gange føle sig lidt dovne“. Det fortæller Ashley Whillans, assisterende professor ved Harvard Business School, der har skrevet en PhD om emnet. “Men vores resultatet indikerer, at det at købe sig til mere tid, kan have samme effekt på vores lykkefølelse, som det at have flere penge“.

I deres undersøgelse interviewede de mere end 6.000 personer fra USA, Danmark, Canada og Holland. Deltagerne skulle svare på, hvor mange penge de brugte på at købe sig til mere tid (f.eks. privat rengøring eller havearbejde). Derudover skulle de beskrive deres lykkefølelse og hvor ofte de følte sig stressede.

De der brugte penge på at købe sig mere tid, scorede også højest, når spørgsmålet gik på, hvor tilfredse de  var med deres liv.

Effekten af at bruge penge på tid er ikke forbeholdt rige mennesker.

Effekten af at bruge penge på tid er ikke forbeholdt rige mennesker“, siger UBC professor i psykologi og undersøgelsens hovedforfatter Elizabeth Dunn. “Vi troede, at effekten af at bruge penge på at købe sig mere tid, måske ville falde bort, når vi så på de personer, med en mindre indkomst. Men til vores store overraskelse, så kunne vi registrere den samme effekt uanset indkomst”.

Hvad ville du bruge $40 på?

Som en del af eksperimentet, gav de 60 forskellige personer $40, som de en weekend skulle bruge på at købe sig mere tid. Weekenden efter fik de igen $40. Denne gang skulle de dog bruge dem på materielle ting.

betal for mere fritid

Resultatet viste, at de 60 personer følte sig mere lykkelige i den weekend, hvor de havde brugt pengene på at købe sig mere tid.

På grund at de tydelige fordele ved at bruge penge på f.eks. rengøring, så blev forskerne overraskede over at opdage, hvor få personer der brugte penge på tid. Selv blandt 850 millionærer opdagede de, at næsten halvdelen valgte ikke at udlicitere de opgaver, som de ikke brød sig om.

“Selvom det at købe sig mere fritid kan virke som en buffer mod hverdagens stress og jag, så er der relativt få mennesker, der vælger at gøre det. Heller ikke selvom om de har råd.”

“Selvom det at købe sig mere fritid kan virke som en buffer mod hverdagens stress og jag, så er der relativt få mennesker, der vælger at gøre det. Heller ikke selvom om de har råd.”, fortæller Dunn. “Meget forskning viser, at mennesker bliver gladere af at købe sig til behagelige oplevelser. Men vores forskning viser også, at mennesker burde overveje at købe sig ud af “ubehagelige” oplevelser”.

Hvis du vil bruge penge på hjælp til rengøringen, så kan du kontakte os i dag og få et godt tilbud. Ring på 71 99 41 89.