Din mor tog fejl: Derfor må du aldrig rede din seng om morgenen

Din mor tog fejl: Derfor må du aldrig rede din seng om morgenen

Hvis din mor (eller far) altid insisterede på, at du skulle rede din seng, inden du tog i skole, så kan du nu med rette sende dem denne artikel, og bede om en undskyldning.

Det viser sig nemlig, at de (formentlig intetanende) har gjort dig en gevaldig bjørnetjeneste, ved at tvinge dig til at rede din seng.

Du har en lovlig undskyldning

Tiden, hvor du prøvede at snige dig uden om at rede din seng med halvdårlige undskyldninger, er forbi. Med forskningsresultater i hånden kan du nu nemlig argumentere for, at det er langt bedre for dit helbred, hvis du lader din seng være uredt om morgenen.

Forskere ved Kingston University London har nemlig påvist, at når du reder din seng om morgenen, så skaber du samtidigt de perfekte omstændigheder for støvmider.

En gennemsnitlig seng indeholder op i mod 1.500.000 støvmider.

Altså, over en million af den her slags “kæledyr”:

rengøring støvmider du skal ikke rede din seng om morgenen

Du deler seng med over 1 million støvmider hver eneste nat.

Efter en hel nat er din dyne og hovedpude dejlig varm og fugtig. Lige noget for de små støvmider.

Begår du så den fejl, straks at rede din seng, så lukker du varmen og fugten inde, og støvmiderne lever videre i bedste velgående.

Det er derfor bedre, hvis du blot lader din seng være uredt. Luften vil tørre støvmiderne ud og de vil dehydrere og dø.

Hæng din dyne og hovedpude udenfor

Hvis du vil gøre endnu mere for dit helbred og mindske dine symptomer på f.eks. allergi, så skal du lufte din dyne og hovedpude udenfor – f.eks. på din altan eller på tørrestativet i haven. Det vil i højere grad slå støvmiderne ihjel og gøre din seng mindre “befolket”.

Er du typen der ikke kan overskue, hvis din seng ikke bliver redt inden du tager på arbejde, så gør i det mindste dig selv den tjeneste, at vent til lige inden du går ud af døren.

Og husk…

Dit sengetøj bør vaskes mindst hveranden uge, og din dyne og hovedpude bør få en omgang i vaskemaskinen hveranden måned. Har du mulighed for at give din madras lidt frisk luft henover sommeren også, så hold dig endelig ikke tilbage.

Følger du ovenstående råd, så kan du nøjes med at putte med din partner.

Støvmider kan blive op til 0,6 millimeter lange og er i familie med edderkopper. De lever af dine døde hudceller og deres afføring kan være allergifremkaldende.

Du kan trække rengøring fra i skat. Også som privatperson. Læs vores guide til servicefradraget her.