De fleste af os kender det nok. Manglende afkalkning af din elkedel.

Du kigger ned i din elkedel blot for at opdage, at varmelegemet er sat fuldstændigt til at kalk. Og er det rigtig slemt, så har du også allerede oplevet det i din kaffe, fordi der flød små stykker af kalk rundt.

Det er bare ikke særlig lækkert.

Heldigvis er det super nemt af afkalke din elkedel.

Du skal bruge følgende til afkalkning

Du har det måske allerede stående i køkkenskabet:

Hvis din elkedel normalt kan indholde 1,5 liter vand, så skal du til afkalkning bruge 750 ml eddike og 750 ml vand. Med andre ord: 1 del eddike til 1 del vand.

Quickguide til afkalkning

Når du har ingredienserne klar, skal du blot gøre følgende:

  1. Hæld blandingen af eddike og vand op i din elkedel
  2. Sæt den til at koge op. 

Du kan – hvis din elkedel er særligt ramt af kalk – gentage processen et par gange.

Når du har gjort det, så skulle kalken meget gerne allerede være væk.

Tilbage har du blot at koge rent vand i din elkedel 2 – 3 gange, inden du atter tager den i brug til din the.

Findes der alternativer til eddike?

Ja, det gør der.

Du kan f.eks. købe producentens eget afkalkningsmiddel. Det skal såmænd nok virke, men det koster formentlig også en del mere, end husholdningseddiken vil gøre.

Der er også mulighed for at bruge citronsyre. Det tager bare længere tid (skal stå natten over), så med mindre at du har en eller anden personlig vendetta mod eddike, så er eddiken vores helt klar anbefaling.

Eddikeløsningen er både den billigste og hurtigste (og i vores øjne mest effektive).

Bonustip: Hvis du oplever, at du også har kalk på dine fliser i badeværelset, så har vi skrevet en lille guide til, hvordan du fjerner det: Fjern kalk på dine fliser

OBS: Brug IKKE sukkerholdig (brun) eddike. Sukkeret kan ved opvarming sætte sig i rørene på din elkedel og på sigt ødelægge din maskine. Brug sukkerfri husholdningeddike.

Vi kan ikke hjælpe dig med afkalkning af din elkedel, men hvis du ringer på 71 99 41 89, så giver vi dig gerne et rigtig godt tilbud på rengøring af din private bolig. Vi kan også klare erhvervsrengøring og dækker byerne Fredericia, Vejle, Kolding og Fredericia.